Tagamanent manté viva la flama d'Arenys de Munt

El passat 30 de desembre del 2009, el Ple de l'Ajuntament de Tagamanent va aprovar una moció de suport a la consulta popular sobre la independència celebrada a Arenys de Munt, presentada pel grup municipal de CiU.

El passat diumenge 13 de setembre es va realitzar al municipi d’Arenys de Munt ( El Maresme) una consulta popular sobre la voluntat ciutadana que el poble català es constitueixi en un estat independent. Aquesta iniciativa ciutadana comptava, al principi, amb el suport del consistori arenyenc i de la majoria de grups polítics. Diversos partits encapçalats per la Falange Española de las JONS s’han mostrat contraris a la celebració d’atorgar veu al poble d’Arenys de Munt i finalment la fiscalia de l’Estat ha prohibit que l’Ajuntament d’Arenys col·labori en aquesta expressió de democràcia.

Immediatament, responent a aquesta agressió directa als drets fonamentals de les persones i els pobles, que és expressar l’opinió, diversos municipis del país ( Seròs, Argentona, Sant Pere de Torelló, Figueres...) ja han decidit convocar consultes populars en la mateixa direcció, com a defensa descarada de la democràcia que queda en entredit amb aquesta mena de sentències.

Considerem que en aquests moments d’agressió als drets democràtics cal una resposta valenta i que el silenci i la desinhibició només aconseguirà donar força a les veus que pretenen acotar el dret fonamental d’opinar.

En relació als antecedents exposats el Ple amb els vots favorables dels grups municipals ERC i CIU, i en contra del PSC, acorda:

ACORDS

  1. Trametre una comunicació a l’Ajuntament d’Arenys de Munt per donar-li suport en aquests moments en què l’exercici delegat de la voluntat popular ha quedat qüestionat.

  2. Recolzar la consulta popular que organitzin entitats i organitzacions del nostre municipi

  1. Manifestar el rebuig de l’Ajuntament de Tagamanent a l’intervencionisme ranci del govern espanyol, en contra d’aquesta consulta, a través de la figura del delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, i de l’advocat de l’Estat, així com diversos dirigents del govern central i de la Fiscalia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada