Tagamanent recolza les consultes populars sobre la independència

El passat 30 de desembre del 2009, el Ple de l'Ajuntament de Tagamanent també va aprovar una moció recolzant la realització d'una consulta popular sobre la independència al nostre poble.

El passat diumenge 13 de setembre es va realitzar al municipi d’Arenys de Munt ( El Maresme) una consulta popular sobre la voluntat ciutadana que el poble català es constitueixi en un estat independent. Aquesta iniciativa ciutadana comptava, al principi, amb el suport del consistori arenyenc i de la majoria de grups polítics. Diversos partits encapçalats per la Falange Española de las JONS s’han mostrat contraris a la celebració d’atorgar veu al poble d’Arenys de Munt i finalment la fiscalia de l’Estat ha prohibit que l’Ajuntament d’Arenys col·labori en aquesta expressió de democràcia.

Immediatament, responent a aquesta agressió directa als drets fonamentals de les persones i els pobles, que és expressar l’opinió, diversos municipis del país ( Seròs, Argentona, Sant Pere de Torelló, Figueres...) ja han decidit convocar consultes populars en la mateixa direcció, com a defensa descarada de la democràcia que queda en entredit amb aquesta mena de sentències.

Considerem que en aquests moments d’agressió als drets democràtics cal una resposta valenta i que el silenci i la desinhibició només aconseguirà donar força a les veus que pretenen acotar el dret fonamental d’opinar.

En relació als antecedents exposats el Ple amb els vots favorables del Grup Municipal ERC, i CIU, i en contra del PSC, acordà:

ACORDS
  1. Trametre una comunicació a l’Ajuntament d’Arenys de Munt per donar-li suport en aquests moments en què l’exercici delegat de la voluntat popular ha quedat qüestionat.
  2. Recolzar la consulta popular que organitzin entitats i organitzacions del nostre municipi
  3. Manifestar el rebuig de l’Ajuntament de Tagamanent a l’intervencionisme ranci del govern espanyol, en contra d’aquesta consulta, a través de la figura del delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, i de l’advocat de l’Estat, així com diversos dirigents del govern central i de la Fiscalia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada